Utforska buller med Bullerkartan – Detaljerad analys i både 2D och 3D

Bullerkartan gör det möjligt att visualisera och analysera bullernivåer på ett helt nytt sätt. Med både två- och tredimensionella vyer ger Bullerkartan dig en uppdaterad, detaljerad och tillförlitlig bild av hur buller sprids i stadsmiljön, vilket underlättar både för kommuner och invånare att förstå bullerproblemen och planera lösningar mer effektivt. 

 

Vad gör Bullerkartan?

  • Se buller i 2D och 3D: Få en översiktlig bild i 2D av hela staden eller zooma in och utforska specifika byggnader och gator i 3D. I 3D-vyn kan du till och med se hur bullernivåerna påverkar olika våningar i en byggnad – en funktion som är unik för Bullerkartan.

  • Navigera fritt: Upptäck hur olika områden påverkas av buller genom att enkelt navigera mellan stadens gator och byggnader. Bullerkartan gör det möjligt att zooma, panorera och rotera för en fullständig upplevelse.

  • Analysera bullrets påverkan: Oavsett om du planerar ny bebyggelse, vill förstå hur buller påverkar en fastighet, eller undersöker bullerproblem i ett visst område, erbjuder Bullerkartan de verktyg du behöver för att analysera bullret på ett noggrant och tillgängligt sätt.

Hur kan Bullerkartan hjälpa dig?

  • För stadsplanerare: Använd 3D-funktionen för att se exakt hur buller påverkar olika sidor och våningar av en byggnad. Detta underlättar planering av bullerskyddsåtgärder som skärmar och fasadisolering.

  • För invånare: Vill du veta hur buller påverkar ditt bostadsområde? Med Bullerkartan kan du själv undersöka bullersituationen och förstå hur ditt hem eller arbetsplats påverkas.

  • För fastighetsägare: Visualisera bullrets effekt på din fastighet och använd informationen som beslutsunderlag för eventuella åtgärder.

  • Tids- och kostnadseffektiv: Genom att använda en färdig plattform slipper du lägga tid på att själva söka efter bullernivåer. Samtidigt som du snabbt får tillgång till tillförlitliga och högkvalitativa bulleranalyser.

Det här är ett viktigt underlag, inte minst i den fysiska planeringen. Kartläggningen ger en bra bild av bullrets utbredning i staden, och med den nya 3D-kartan går det även att se var på en fasad som bullerpåverkan är som störst

Stefan Troëng, Miljöutredare, Stockholms stad​​.

'Alltid uppdaterad' Bullerkarta släpps 15 oktober!

Med vår 'Alltid uppdaterad'-funktion får du tillgång till den senaste informationen helt automatiskt. Oavsett om det gäller förändringar i trafikdata eller nybyggnationer, ser vi till att du alltid har de mest aktuella uppgifterna för att kunna fatta välgrundade beslut i realtid. Den nya versionen av Bullerkartan erbjuder uppdaterad trafikdata för vissa vägar samt inkluderar byggnader som tidigare saknades. Detta ökar tillförlitligheten och minskar behovet av ytterligare bullerutredningar i städer och kommuner.

Skärmbild 2024-09-25 154407